Ξεκινά η λειτουργία χειρουργείου στο νοσοκομείο Ζακύνθου | Δείτε πότε και πως…

Ξεκινά η λειτουργία χειρουργείου στο νοσοκομείο Ζακύνθου | Δείτε πότε και πως… Κύριο

«Ενδιάμεση… λύση» μέχρι την Παρασκευή και δέσμευση ότι μέχρι τότε θα έχει δρομολογηθεί η λειτουργία τουλάχιστον μίας χειρουργικής αίθουσας με ολοκαίνουριο εξοπλισμό, έλαβε πριν λίγο αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ), που επισκέφτηκε σήμερα τη Ζάκυνθο, για το φλέγον ζήτημα της μη λειτουργίας των χειρουργείων στο Νοσοκομείο.

Η αντιπροσωπεία βρέθηκε στο νησί αποκλειστικά για το συγκεκριμένο θέμα και με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας, μετά την απαράδεκτη, όπως τη χαρακτηρίζει, κατάσταση, να παραμένουν κλειστά τα χειρουργεία για πάνω από 50 ημέρες. Η κα Τσαρίδου διαβεβαίωσε την αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας ότι η λύση στο ζήτημα της ασφαλούς λειτουργίας χειρουργικής αίθουσας για τα επείγοντα περιστατικά, επιτέλους δρομολογείται. Πιο συγκεκριμένα, η διοίκηση εξέφρασε τη δέσμευσή της ότι, μέχρι την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου, θα έχει ξεκινήσει η λειτουργία τουλάχιστον μίας χειρουργικής αίθουσας, πιθανότατα της αίθουσας μαίευσης. Η αίθουσα θα είναι εξοπλισμένη με ολοκαίνουργια αναισθησιολογικά μηχανήματα που καταφτάνουν από το εξωτερικό, ενώ δεν θα είναι συνδεδεμένη με το Δίκτυο Αερίων του νοσοκομείου.

Πάντως, παρά τη σημαντική αυτή εξέλιξη, οι γιατροί του Νοσοκομείου διατηρούν τις επιφυλάξεις τους ως προς την υλοποίηση της δέσμευσης από τη διοίκηση και αναμένουν να λάβει σάρκα και οστά.

Η αντιπροσωπεία της ΟΕΝΓΕ συναντήθηκε τόσο με τη διοικήτρια του Νοσοκομείου όσο και με τους ιατρούς και εργαζόμενους και συζήτησαν τόσο για το θέμα των χειρουργείων όσο και για άλλα ζητήματα που αφορούν τον κλάδο τους και ιδιαίτερα το ασφαλιστικό και το συνταξιοδοτικό.

www.imerazante.gr