ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Με “όπλο” την Επιτροπή Παιδείας θα μπει τάξη στα σχολεία

ΕΝΩΣΗ ΓΟΝΕΩΝ ΖΑΚΥΝΘΟΥ | Με “όπλο” την Επιτροπή Παιδείας θα μπει τάξη στα σχολεία Κύριο

Απαράδεκτη κρίνει την κατάσταση στο κτίριο του ΕΠΑΛ ο πρόεδρος της Ενωσης Συλλόγων Γονέων Ζακύνθου, Σάκης Γεωργάνος.

Με αφορμή την απόφαση των μαθητών του σχολείου να προχωρήσουν σε κατάληψη, μέχρι να γίνουν στο κτίριο ουσιώδεις και ουσιαστικές παρεμβάσεις, ο κ. Γεωργάνος σχολιάζει πως, όταν τα προβλήματα δεν αντιμετωπίζονται με την πρώτη ευκαιρία, όταν ακόμη βρίσκονται στο αρχικό τους στάδιο, τότε διογκώνονται, επιδεινώνονται και η επίλυσή τους γίνεται ολοένα και πιο δύσκολη και κοστοβόρα.
Όπως υποστηρίζει, μέχρι τώρα, οργάνωση δεν υπήρχε ενώ μετά τη σύσταση και τη λειτουργία της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας (ΔΕΠ), τα θέματα θα αξιολογηθούν άμεσα και θα ασκηθούν πιέσεις για επίλυσή τους. «Αυτός άλλωστε ήταν και ο βασικός λόγος που η Ενωση Συλλόγων Γονέων πίεζε τόσο καιρό για τη σύσταση της Επιτροπής καθώς αυτή είναι το αρμόδιο όργανο που εισηγείται οποιεσδήποτε παρεμβάσεις και ενέργειες για επισκευές στα σκολεία, φέρνοντας το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να λαμβάνονται αποφάσεις. Όταν το θέμα, λόγου χάρη, των προβλημάτων του ΕΠΑΛ, φτάνει στο Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνονται εκεί αποφάσεις για παρεμβάσεις αλλά αυτές δεν τηρούνται, τότε την ευθύνη φέρει ξεκάθαρα το Συμβούλιο», λέει ο κ. Γεωργάνος.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει στο ΕΠΑΛ, στο οποίο οι παρεμβάσεις έπρεπε να έχουν γίνει ήδη από τους καλοκαιρινούς μήνες ενώ δεν έγιναν ούτε με την ευκαιρία των χριστουγεννιάτικων διακοπών. «Στις αρχές της άνοιξης, όλα τα προβλήματα των επιμέρους σχολικών κτιρίων, θα συγκεντρωθούν, θα αξιολογηθούν, θα συζητηθούν στη συνεδρίαση της ΔΕΠ, θα ληφθούν αποφάσεις και θα έρθουν αυτές στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να υπολογιστούν οι προϋπολογισμοί, να δεσμευτούν τα ανάλογα χρήματα και να τα διαχειριστεί η ΔΕΠ και κανένας άλλος φορέας. Αυτό ορίζει ο Νόμος», καταλήγει ο κ. Γεωργάνος.

www.imerazante.gr