Καταγγέλλει το «αντικομμουνιστικό παραλήρημα», του Σπ. Γαλιατσάτου η Λαϊκή Συσπείρωση.

Καταγγέλλει το «αντικομμουνιστικό παραλήρημα», του Σπ. Γαλιατσάτου η Λαϊκή Συσπείρωση. Κύριο

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στην συνεδρίαση του Π.Σ. Ι.Ν. τις 22/1/2017, τέθηκε από τον περιφερειακό Σύμβουλο κ. Άνθη για συζήτηση, το θέμα της αποδοχής και της κατανομής του κινητού εξοπλισμού του ξενοδοχείου Χανδρή που παραχωρήθηκε στην περιφέρεια από το νέο ιδιοκτήτη κ. Ανδρεάδη.

Το θέμα συζητήθηκε τελευταίο στη συνεδρίαση του Π.Σ. Στη σύντομη τοποθέτησή μας είπαμε τα εξής: «Να συγκροτηθεί επιτροπή του Π.Σ. που θα παραλάβει τον εξοπλισμό με βάση συγκεκριμένα κριτήρια θα τον κατανείμει σε δημόσιους-κρατικούς κοινωνικούς φορείς ή και σε άτομα, χωρίς καμία εμπλοκή ΜΚΟ. Ότι δεν νιώθουμε καμία υποχρέωση να ευχαριστήσουμε τον κ. Ανδρεάδη γιατί τα συγκεκριμένα αντικείμενα έχουν χρυσοπληρωθεί από την κλεμμένη υπεραξία των ξενοδοχοϋπαλλήλων του ομίλου Χανδρή και από τις κρατικές επιδοτήσεις που έπαιρνε και ο συγκεκριμένος ξενοδοχειακός όμιλος. Ότι ο κ. Ανδρεάδης προχώρησε στη συγκεκριμένη ενέργεια για να δημιουργήσει μια κοινωνική αποδοχή στο νησί και γιατί πρόκειται να πάρει μεγάλες κρατικές επιδοτήσεις για την ριζική ανανέωση των δύο ξενοδοχείων.»

Την τοποθέτησή μας διέκοψε με φωνές σε ένα αντικομμουνιστικό παραλήρημα ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Σπ. Γαλιατσάτος. Το αντικομουνιστικό ξέσπασμα του αντιπεριφερειάρχη έγινε γιατί αποκαλύψαμε την βαθύτερη στόχευση του φίλου του (όπως είπε ο ίδιος) κ. Προέδρου του ΣΕΤΕ κ. Ανδρεάδη. Αξίζει να σημειώσουμε ότι ο ΣΕΤΕ δια του προέδρου του έχει πρωτοστατήσει στο πάρσιμο των αντεργατικών μέτρων από τις διάφορες κυβερνήσεις, στην υποστήριξη των μνημονίων, το σπάσιμο των ΣΣΕ και ως ΣΕΤΕ έχει «κατοχυρώσει» ως μισθολογική μέθοδο την απλήρωτη εργασία στους ξενοδοχοϋπάλληλους, υπερασπίζοντας πιστά τα συμφέροντα της τάξης του.

Πάντα πίσω από τον αντικομουνισμό κρύβεται η αντεργατική συμπεριφορά της εργοδοσίας.

Οι εργαζόμενοι της περιφέρειας και οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό-Επισιτισμό μπορούν να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να καταδικάσουν τον αντικομουνισμό των εκπροσώπων της εργοδοσίας (όπως είναι και ο Σπ .Γαλιατσάτος), να εντείνουν τον αντικαπιταλιστικό αγώνα τους».