Ζακυνθος: Βαρκάρηδες μόνο με άδεια!

Ζακυνθος: Βαρκάρηδες μόνο με άδεια! Κύριο

“Αντί όλα αυτά τα χρόνια να έχουν λύσει τα προβλήματα της αλιείας, για να μην αναγκάζεται σήμερα ο νοικοκύρης ψαράς να γυρίζει εδώ, του λένε να “ψαρεύει” τουρίστες για να βγάλει ένα ευρώ. Αυτά είναι γελοιότητες. Κοροϊδεύουν τον κόσμο.”.

Αυτό είναι το σχόλιο του προέδρου του συλλόγου παράκτιας αλιείας Νίκου Παράσχη αναφορικά με το έξτρα εισόδημα που υπόσχεται να προσφέρει, και στους ψαράδες του νησιού μας, κατά την τουριστική περίοδο του 2015 η νέα νομοθεσία για τον αλιευτικό τουρισμό.
Για πρώτη φορά, οι αλιείς που έχουν ήδη θεωρημένη επαγγελματική άδεια μπορούν να δηλώσουν στην Περιφέρεια την άσκηση επιπλέον μίας δραστηριότητας, που θα τους επιτρέπει να κάνουν βαρκάδες τους τουρίστες με το αζημίωτο. Άνθρωποι του μόχθου κάθε άλλο παρά ως ευκαιρία αντιμετωπίζουν το νέο πλαίσιο. Αντιθέτως, για μια ακόμη φορά αναδεικνύουν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, στα οποία αντί να βρίσκονται ριζικές λύσεις παρά τις έντονες παρεμβάσεις που κατά καιρούς κάνουν, συνεχώς να γιγαντώνονται.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης θεωρεί ότι το νέο πρόγραμμα πρέπει να στηριχθεί από τους ίδιους τους ψαράδες, οι οποίοι αποκτούν τη δυνατότητα και να αναδείξουν τις παραδοσιακές τεχνικές τους.

πηγη ΗΜΕΡΑ ΤΣΗ ΖΑΚΥΝΘΟΣ