Κεφαλονιά: Επείγουσα συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση

Κεφαλονιά: Επείγουσα συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου ζητά η Λαϊκή Συσπείρωση Κύριο

κ. Πρόεδρε,

Όπως ήδη  γνωρίζετε, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας πρόκειται να εγκαταστήσει κεραία κινητής τηλεφωνίας στην Παλική (στο χωριό Μαντζαβινάτα) και συγκεκριμένα στην θέση « Καούρας – Κουτούπι». Δικαιολογημένα το γεγονός αυτό, έχει προκαλέσει την έντονη ανησυχία και την σύσσωμη αντίδραση των  κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και ιδιαίτερα των κατοίκων στα Μαντζαβινάτα, που ζουν σε μικρή απόσταση από το προβλεπόμενο σημείο εγκατάστασης  της κεραίας.

Είναι πλέον και από άλλες περιπτώσεις σε όλη τη χώρα γνωστό και απόλυτα επιβεβαιωμένο επιστημονικά., ότι η τοποθέτηση τέτοιων κεραιών κοντά σε κατοικημένες περιοχές αποτελεί μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων λόγω των φορτίων της ακτινοβολίας.  Είναι επίσης γνωστό ότι η γενικότερη και πολλές φορές παράνομη και ασύδοτη εγκατάσταση κεραιών κινητής τηλεφωνίας έρχεται ως αρνητική εξέλιξη του  γεγονότος, ότι ο νευραλγικός χώρος των τηλεπικοινωνιών έχει απελευθερωθεί, με αποτέλεσμα οι διάφορες εταιρείες να επιδιώκουν άναρχα την επέκταση και την  ανάπτυξή τους, προκειμένου να αυξήσουν την κερδοφορία τους. Στην προσπάθειά τους αυτή δεν διστάζουν να εγκαταστήσουν τις επικίνδυνες κεραίες τους, μέσα η πολύ κοντά σε κατοικημένες περιοχές, χωρίς να υπολογίζουν τις ανεπανόρθωτες βλάβες που προξενεί στην υγεία η αόρατη αλλά επικίνδυνη ακτινοβολία που εκπέμπουν.  Συμπαράσταση στις επιδιώξεις τους  αυτές οι εταιρείες έχουν βρει όλες μέχρι σήμερα τις κυβερνήσεις, που τους εξασφάλισαν θεσμική ασυδοσία, καθώς και τις Περιφερειακές και Δημοτικές Αρχές  που τους  εγκρίνουν  τις μελέτες περιβαλλοντικών επιπτώσεων και τους όρους που απαιτούνται για την λειτουργία τους. Διόλου βέβαια τυχαία αυτές οι τοπικές αρχές, ανήκουν όλες στον «αστερισμό» της ευρωενωσιακής πολιτικής στήριξης της επιχειρηματικής δράσης  και  της ανταγωνιστικότητας  και στις τηλεπικοινωνίες.

Επισημαίνουμε ιδιαίτερα ότι οριστική λύση του προβλήματος των κεραιών κινητής τηλεφωνίας θα υπάρξει, μόνο όταν στα πλαίσια μιας λαϊκής εξουσίας θα δημιουργηθούν οι πολιτικές προϋποθέσεις, που θα ενταχθούν όλες οι τηλεπικοινωνίες ως κοινωνικό αγαθό σε ένα ενιαίο αποκλειστικά δημόσιο φορέα και  θα υπηρετούν τις σύγχρονες ανάγκες του λαού και των εργαζομένων και όχι την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων .

Ωστόσο σήμερα, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Κεφαλονιάς οφείλει να συμπαρασταθεί στους κατοίκους της περιοχής που αγωνίζονται για να μην εγκατασταθεί η παραπάνω κεραία κινητής τηλεφωνίας στην περιοχή τους.

Με βάση τα παραπάνω ζητούμε την άμεση και κατεπείγουσα σύγκληση του Δ.Σ. προκειμένου να πάρει άμεσα θέση στο παραπάνω πρόβλημα, να εκφράσει την συμπαράσταση του στους κατοίκους της περιοχής των Μαντζαβινάτων και να προβεί σε όλες εκείνες τις ενέργειες που απαιτούνται για να αποτραπεί η εγκατάσταση της  κεραίας κινητής τηλεφωνίας στην παραπάνω περιοχή.

                                                                    Αργοστόλι 25 Φλεβάρη 2015

                                                   Για την Λαϊκή Συσπείρωση οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

                                                                    Νίκος Γκισγκίνης, Γιάννης Κουρούκλης