Σ. Κουρής: “Κρανιά – Αεροδρόμιο”, έργο που προτάθηκε επι Νομαρχίας Λευκαδίτη

Σ. Κουρής: “Κρανιά – Αεροδρόμιο”, έργο που προτάθηκε επι Νομαρχίας Λευκαδίτη Κύριο

 Στις  13 Μαρτίου 2017, ο Περιφεριεάρχης Ιονίων Νήσων Θόδωρος Γαλιατσάτος ανακοίνωσε την χρημαροδότηση ομάδας έργων για τα Ιόνια Νησιά μεταξύ των οποίων και ο οδικός άξονας που θα συνδέει το Αργοστόλι με το Αεροδρόμιο μέσω Κρανιάς. (Διαβάστε εδω κλικ).

Ένα έργο που σχεδόν έχει ξεχαστεί, είχαμε να ακούσουμε για αυτό από την θητεία του Νομάρχη Διονύση Λευκαδίτη , ενώ την ευθύνη της πρότασης είχε ο τότε αντινομάρχης Σωτήρης Κουρής.

Απευθυνθήκαμε λοιπόν στον κ. Κουρή, νυν Περιφερειακό Σύμβουλο Ιονίων Νήσων, και του ζητήσαμε να σχολιάσει το συγκεκριμένο έργο. Το ευχαριστούμε θερμά επίσης και για την παραχώρηση στο kefaloniapress του φωτογραφικού υλικού από το αρχείο του.
Σωτήρης Κουρής

To σχόλιο του κ. Σωτήρη Κουρή για το έργο είναι το ακόλουθο:

O ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ – ΚΡΑΝΙΑ , είναι ενα απο τα βασικότερα εργα υποδομής που πέρνει τον δρόμο προς την υλοποίηση του.

Η αποφαση της Περιφερειαρχής Αρχής να εντάξει το εργο αυτο στο ΝΕΟ ΕΣΠΑ 2014-2020 ειναι προς την σωστή κατεύθυνση , αποδεικνύεται δε οτι οι σωστός σχεδιασμός έργων υποδομής ειναι το ζητούμενο για τον τόπο μας .

Ο οδικός άξονας αεροδρόμιο – Κρανιά αρχίζει από τον κόμβο του αεροδρομίου , ανεβαίνει τον λόφο πίσω από τα νταμάρια της Ιονιαν καλκ μέχρι τα κόμποθεκρατα και από εκεί κατέβαινε στον κεντρικό κόμβο της Κρανιάς , πως άλλωστε δείχνει και η χάραξης του στο σχέδιο .

Ο οδικός άξονας αεροδρόμιο – Κρανιά σε συνδυασμό με τον Νέο Λιμένα Αργοστολίου θα αλλάξει τελείως τα δεδομένα στο Αργοστολι και στην ευρύτερη περιοχή και θα δώσει μια αναπτυξιακή ώθηση σε ολόκληρο τον νομό  μας .

Μειώνει στο μισό τον χρονο πρόσβασης προς στις τουριστικές περιοχές της Κεφαλονιας μας και αποσυμφωρεί την πόλη του Αργοστολίου , την περιοχή της Λάσσης και ολόκληρη  την Λειβαθώ . Επισης συνδέει άμεσα το αεροδρόμιο με την προβλήτα για τα κρουαζιερόπλοια . Αναβαθμίζει ουσιαστικά το Αεροδρόμιο  Κεφαλονιας ποιοτικά και χρονικά .

Ειμαι ευτυχής που υλοποιείται ενα σημαντικό εργο υποδομής που σχεδίασα , προκύρηξα και χρηματοδοτησα  την μελέτη του και ανέλαβε ένας άξιος μελετητής και το γραφείο του να σχεδίαση το εργο . Ο κ Γιάννης Κουγιανος και οι συνεργάτες του ειναι Έμπειροι και αξιόπιστοι μελετητές οι οποίοι ελπιζω να παραδώσουν έγκαιρα την μελέτη και τα τεύχη δημοπράτησης για τα προχωρήσει το εργο .

Επισης πολλές φορές δημοσίως εχω αναφερθεί σε αυτόν τον άξονα και εχω παρακαλέσει τους ιδιοκτήτες των οικοπέδων απο της οποίες θα περάσει να βοηθήσουν στην κατεύθυνση υλοποίησης του έργου . Τυχόν ενστάσεις και δυσκολίες θα δημιουργήσουν προβλήματα , αντίθετα ο οδικός αυτος άξονας θα δώσει μια υπερβάλλουσα υπεραξία στα οικόπεδα τους .

Το επόμενο ουσιαστικό εργο ειναι ο Νέος Λιμένας Αργοστολίου που θα αναβαθμίσει την πόλη του Αργοστολίου  και θα δώσει δυναμική ανάπτυξης . Ελπίζω το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ που εχει καθυστερήσει απο το 2012 να δώσει τις σχετικές αδειοδοτήσεις να συναινέσει για την τελική αδειοδότηση του.

Επισυνάπτονται οι φωτογραφίες που δείχνουν την ακριβή θέση του έργου:

 

πηγη kefaloniapress.gr