“Και τώρα Αλέξανδρε, τι θα κάνουν οι υποτακτικοί σου χωρίς μπάζα;

“Και τώρα Αλέξανδρε, τι θα κάνουν οι υποτακτικοί σου χωρίς μπάζα; Κύριο

Γράφει ο Βασίλης Ρουχωτάς.

Και τώρα τι θα γένουμε χωρίς βαρβαρους; Οι άνθρωποι αυτοί ήσαν μια κάποια λυσις”. Καβάφης (1904)

Και τώρα Αλέξανδρε, τι θα κάνουν οι υποτακτικοί σου χωρίς μπάζα?

Τώρα που ο Δρακουλόγκωνας στο περιφερειακό συμβούλιο θα άρει -αν υπήρχε και το τελευταίο εμπόδιο- για να αδειοδοτηθεί χώρος σπαστηροτριβείου δίπλα στο ΧΥΤΥ και να εφαρμόσεις την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου , δεν θα μπορείτε πλέον να χρησιμοποιείτε τα μπάζα σαν βαρβάρους για να αποπροσανατολίζετε την κοινωνία.
Και είναι εκείνος ο χώρος που υπέδειξα ,που βρήκα το τοπογραφικό ,το συμβόλαιο αγοράς , το συμβόλαιο ενοικίασης από τη Διαδημοτική, και την απόφαση του Δασαρχείου σε μια μέρα και εσύ δεν μπόρεσες να το βρεις σε τρία χρόνια.

Είναι το ίδιο οικόπεδο που η Διαδημοτική χωρίς αιδώ και κυρίως χωρίς καμία νομιμότητα το “καταξεσχίζει” ανασκάπτοντας το.

Γιατί τώρα ξεκάθαρα προκύπτει ότι η πλάκα με τα μπάζα του Αργοστολίου έγινε από καλά πληροφορημένο «σφουγγοκωλάριο» του αυτοκράτορα για να καλύψει τη Σύγκλητο σου που παράλυτη στην απραξία της ήθελε βαρβάρους για να κρυφτεί.

Και αφού οι βάρβαροι δεν ήλθαν στο Αργοστόλι τους ξαναβρήκαμε για το Ληξούρι.
Τα μπάζα για την παράλυτη δημοτική αρχή απετέλεσαν και αποτελούν τους βαρβάρους για να αποπροσανατολίσουν και να φοβίσουν την κοινωνία.
Αντί η Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί με τα σοβαρότατα προβλήματα του Ληξουρίου και της Κεφαλονιάς (σεισμόπληκτοι, νερό, οδοποιία, καθαριότητα-ΧΥΤΥ ,τουρισμό κτλ) φτιάχνει πλατειούλας και παίζει με τα μπάζα.
Τα συσσωρεύει και ψάχνει να κρυφτεί από πίσω.
Σε καταλάβαμε Αλέξανδρε και το Ληξούρι δεν έκανε πίσω, η κοινωνία του δεν αλληλοσπαράχτηκε και δεν φοβήθηκε τους βαρβάρους που επέσειες.

Αποχαιρετά λοιπόν Αλέξανδρε την Παλική που έχασες και την Κεφαλονιά που χάνεις..

Βασίλης Ρουχωτάς

Δημοτικός Σύμβουλος