Πολιτισμός

Latest News

Tα έθιμα της Μεγάλης Εβδομάδας σε κάθε γωνιά της Ελλάδας - Επτάνησα

Κάθε γωνιά της Ελλάδας γιορτάζει το Πάσχα με το δικό της μοναδικό τρόπο. Έθιμα και παραδόσεις ζωντανεύουν και πάλι στην πλουσιότερη, σε λαογραφικές εκδηλώσεις, γιορτή της χριστιανοσύνης.

Εκδηλώσεις για την αδελφοποίηση της Κεφαλονιάς με το Βανκουβερ και τον JUAN DE FUCA

Ο Δήμος Κεφαλλονιάς, η πρόταση αδελφοποίησης με τον Δήμο Βανκούβερ και οι σχεδιαζόμενες εκδηλώσεις στην Εβδομάδα Αποδήμων Κεφαλλήνων «ΟΔΥΣΣΕΥΣ»

Η Πεντάμορφη και το Τέρας στο...Αργοστόλι!!!

Στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου «Ο ΚΕΦΑΛΟΣ» συνεχίζεται το πρόγραμμα του Δημοτικού Κινηματογράφου και αυτή την εβδομάδα με την προβολή της ταινίας:                                                                                        Η Πεντάμορφη και το Τέρας  Beauty and the Beast

Επιτυχία που φάνηκε στο..χειροκρότημα!

   Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Κεφαλλονιάς με χαρά παρουσίασε την πρώτη παράσταση του Θεατρικού Εργαστηρίου της,                «Μουρτόριο σε τρεις πράξεις» στο Δημοτικό Θέατρο Αργοστολίου                    «Ο Κέφαλος», στις 1 και 2 Απριλίου.

Η Γυναικεία Χορωδία της Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ. στο Ινστιτούτο Γκαίτε

Κ.Ε.ΔΗ.ΚΕ.: Σημαντική στιγμή για τον Πολιτισμό μας!

Πολιτιστικές δραστηριότητες της Ιακωβάτειου Βιβλιοθήκης.

Ι. Η συγγραφέας κ. Σοφία Ζαραμπούκα επισκέπτεται τα Δημοτικά Σχολεία Παλικής

Η Κεφαλονιά για το «Ευρωπαϊκό Νησί Πολιτισμού»

Στις 8 Φεβρουαρίου 2017 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Working Group με θέμα την κατάθεση πρότασης από το Δήμο Κεφαλονιάς για  τη δημιουργία ενός νέου πολιτιστικού Ευρωπαϊκού θεσμού, που αφορά τη Νησιωτικότητα.

Έγινε η αρχή για τον Πολιτιστικό Χάρτη της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων

Πανιόνια Πολιτιστική Συνάντηση Λευκάδας: Ικανοποίηση και χαμόγελα στην 1η συνάντηση εκπροσώπων των πολιτιστικών σωματείων

Η ο γυαλός είναι στραβός ή στραβά αρμενίζουμε

          Ή ο γιαλός είναι στραβός, ή στραβά αρμενίζουμε. Αυτός θα μπορούσε να είναι ο τίτλος μιας απάντησης στην τελευταία ανακοίνωση του Κοργιαλενείου Ιδρύματος, που τις προηγούμενες μέρες δημοσιεύτηκε/αναρτήθηκε στον τοπικό έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

H ΙΟΝΙΑΝ GROUP διαφημίζει την Μάσκαρα της Κεφαλονιάς

Στοχευμένη  διαφήμιση για την Κεφαλονιά  έχει ξεκινήσει απο τις 20 Φεβρουαρίου η IONIAN GROUP προβάλλοντας την Κεφαλλονίτικη μάσκαρα και καλώντας επισκέπτες στο νησί μας που θα ταξιδέψουν με τα φέρυ μποτ της εταιρίας.

Popular News

στο Κέντρο Καλλιτεχνικής Δημιουργίας και Εκπαίδευσης Κωνσταντίνος Παρθένης
Ολοκληρώθηκαν με επιτυχία οι πρώτες 4 παραστάσεις ( 27-30 Μάρτη…
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κρανιάς «Ο ΜΠΑΛΛΟΣ» συμμετείχε στην Έκθεση –Φεστιβάλ…
Η Φιλαρμονική Σάμης ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2000 απ' τον…