Το Ρυζόγαλο Του Μπαμπά Μου (Συνταγή Κεφαλονίτικη)

Το Ρυζόγαλο Του Μπαμπά Μου (Συνταγή Κεφαλονίτικη)

Eύκολο, γρήγορο  και υγιεινό. Είναι η απάντηση στην ερώτηση....Κανένα γλυκό έχουμε να φάμε;;;Και στο πι και φι ετοιμάζεται.

Εγώ πάντως θυμάμαι στο ζαχαροπλαστείο του μπαμπά στη Κεφαλονιά (βοσκοπούλα) όταν έφτιαχνε, έβαζε τα υλικά μέσα στη μεγάλη κατσαρόλα (καζάνι) να βράζουν, και πάνω στον μαρμάρινο πάγκο περίμεναν τα γυάλινα μπολάκια απλωμένα για να γεμίσουν. Εκεί ήταν που έκανα τις βούτες μου....Καυτό καυτό!!!

Αναμνήσεις, όμορφες στιγμές...

Πάντα παρακολουθούσα αυτή τη διαδικασία γιατί μου άρεσε πολύ. Μια παραδοσιακή συνταγή με άρωμα λεμονιού και κανέλας. Δείτε την συνταγή

Υλικά:

1κούπα ρύζι γλασσέ

3 κούπες γάλα ελαφρύ

3 εως 4 κουταλιές ζάχαρη

λίγο αλάτι

2 φλούδες λεμόνι

ένα ξυλάκι κανέλα

3 εως 4 κουταλιές της σούπας κορν Φλάουρ

βανίλια

Εκτέλεση:

Σιγοβράζουμε το ρύζι με λίγο νερό μέχρι να χυλωσει, ύστερα ρίχνουμε το γάλα,(αφού το έχουμε ζεστάνει) τη ζάχαρη και τέλος το κορν Φλάουρ διαλυμένο σε λίγο γάλα. Ανακατεύουμε απαλά με ξύλινη κουτάλα μέχρι να δέσει. Ρίχνουμε την βανίλια ενώ ανακατεύουμε.

Αφαιρούμε το λεμόνι και την κανέλα και σερβίρουμε σε γυάλινα μπολάκια. Η κανέλα είναι το στόλισμα και το άρωμα του ρυζόγαλου...Yπάρχει και ένα μικρό μυστικό μου έλεγε ο μπαμπάς ψυθιριστά λες και μέσα στο εργαστήρι θα τον άκουγε κανείς...

Στο τέλος βάζουμε μια κουταλιά του γλυκού βούτυρο lurpak (βούτυρο απ΄το καλό έλεγε) να λιώσει μέσα στη κατσαρόλα και η γεύση απογειώνεται!!!!

Μ.Καππάτου

www.forwoman.gr