Ο Κεφαλονίτικος Καζαμίας!

Ο Κεφαλονίτικος Καζαμίας!

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Εδώ είναι ο Διονυσάκης, εκεί είναι ο Διονυσάκης, που είναι ο Διονυσάκης;  Οι κακές γλώσσες λένε πως αμέσω μετά την....χώνεψη της ήττας στο Επιμελητήριο ένανε τρια πράμματα:

-Εκαψε στη μέση του Γραφείου του σε ένα σύκλο, τον ΗΓΕΜΟΝΑ του Μακιαβέλι ένώ ο Λαγός χόρευε γύρω γύρω μπάλο....Λυοκυδιώτικο

Πήρε τηλέφωνο το Δήμαρχο και του είπε πως αυτός φταίει για το κάζο επειδή άφησε το Μιλτιάδη να πηγαίνει να πίνει καφέ στου Λωλή

Επικοινώνησε με τον  Κωνσταντάκη και του είπε πως φταιει κι αυτός επειδή δνε πήγε ποτέ στις εκπομπές του Αλοίζου και του Χαλιωτη...Σε παρατήρηση του Κωσταντάκη "μα ούτε εσύ πηγες και μας έλεγες να μη πατάμε γιατι τσου δίνουμε αξία" αυτός τσίριξε "Και ποιος σου ειπε πως οτι λέω εγώ είναι και σωστό, ε; Ποιος; (και αμέσως μετά, άκουσε χωρίς καμιά διακοπή το cd ΤΣΗ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ του Χαλιώτη από την αρχη μεχρι το τέλος, συμπεριλαμβανομένου και του σιορ Μεμα -Μόνο το τελευταίο αποδεικνύει το πόσο μα πόσο μαύρα κι άραχνα ένοιωθε το παιδί)!

Οποιος τον έψαξε πάντως ανά τη Κεφαλονιά, δεν έχει καταφέρει να τον εντοπίσει! Πηγές ποΛύ σοβαρές διεδιδαν πως κρύβεται στην τελευταία καμπίνα δεξια του άω διαδρόμου του ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ,εκεί στο βάαααθος, δίπλα στο φουγαρο!

 

ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΙΟΣ

Τελικά εντοπίστηκε ο Διονυσάκης! Μοναστηριακές πηγές του Αγίου Όρους, διεέδιδαν πως έχει κλείσει σουίτα για δυο μήνες στη Μονή Εσφιγμένου....Μαζί του έχει τις ΠΑΤΣΑΝΑΤΣΕΣ του Χαλιώτη και το ΙΔΟΥ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ του Λασκαράτου...\Καμμιά άλλη λεπτομέρεια. Οι δικοί του εδώ έχουν εντελώς χάσει τα αυγά και τα καλάθια ...

Ο Λαγός πάντως γράφει πάλι για τα...χρέη του Θεοφιλου και ο Θεόφιλος τον..γράφει (ότι άλλο κι α του κάνει θα τον..αναβαθμίσει)...

Στις Απόκριες σκίζει ο Καρνάβαλος του Αργοστολίου που εμφανίζει τον Λυκόυδη ...πεντάμετρο και βαλε,, με στολή σούπερ.... Στρουμφ να κλαίει και να οδύρεται ενώ από μεγάφωνο ενσωματωμένο ακούγεται συνέχεια «σέλω το επιμετηλήτιο-σέλω το επιμετηλήτιο» (προφανώς μιάει για το επιμελητήριο .Στο Ληξούρι πάντως το θέμα είναι όπως πάντα πολύ έντονα τοπικό και δειχνει το Λυκούδη να βγαζει λόγο από ένα μπαλκόνι, ενώ και εδω υπάρχει το σχετικό μεγάφωνο που παίζει συνέχεια «Αγαπητοί Παλικισιάνοι συμπατριώτες μου, Θα σας εξαφανίσωμεν»!

Οι μουτζαχεντιν πάντως του Διονυσάκη, εχουν γραφτεί να παρακολουθοήσουν ειδικό σεμινάριο με θεμα "  η χειραγώγηση και πως να την εκμεταλεύεστε»»! Τα έξοδα τα καλύπτει το Λιμενικό Ταμείο ! Ενω τα εισιτήρια φυσικά η ΙΟΝΙΑΝ GROUP (O  Διονυσάκης τους είπε, κολλητοί κολλητοί, φίλοι φίλοι αλλά δεν θα σας πληρώνω και τα έξοδα ! Πείτε στον Κεκκάτο να τα παρει από τον Τουρισμό)! \

ΜΑΡΤΙΟΣ

Ο Διονυσάκης εντοπίστηκε στα Μετέωρα να συνδιαλέγεται με Μονάχους- Μονάχους και τα βράδια να τσακίζει παιδάκια με τον γκσρδιακό του φίλο Σακαφλιά σε ταβερνα των Τρικαλων..

Νέος ατοχος του Λαγού ο ΤΖωρτζάτος  ο οποίος παίρνει ανάποδες, πάει στο αντι-δημαρχείο τον βρίσκει στο λαγουμι του και του κάνει δώρο  ενα μεγάλο πακέττο από 12 ρολά χαρτί τουαλέτας και ένα μεγάλο μπουκάλι δίλιτρο κολώνια πατσουλι!!

Το Λιμενικό Ταμείο αποφασίζει να δώσει με απ ευθείας αναθεσεις σε 8 λαχειοπώλες το δικάιωμα να πωλούν ξυστό και λαχεία στις παραλίες Αργοστολίου, Σάμης και Πόρου! Ο κ Μοσχονάς δηλώνει στους εκπροσώπους των ΜΜΕ πως "με το μερίδιο μας απο τα ποσοστά τους υπολογίζουμε να αυξήσουμε τα έσοδα του Ταμείου κατά 12.567.65 το χρόνο"!

Ο Δήμαρχος πάει στο Δημοτικό Συμβούλιο οπου, απόντος του Διονυσάκη το τόλο του πρώτου βιολιού έχει αναλάβει, μετά από πού καιρό ο Νίκος Ανουσάκης, αλλά έχει...ξεσυνηθίσει και του φαίνεται. Ο Αραβαντινός και ο Σαμούρης αποφασίζουν να του θέσουν ερωτήματα σχετικά με την λειτουργία του Δήμου αφού ο αντ αυτού λείπει οπότε ο Δήμαρχος πρεπει να θεωρείται ως αντι αττού του αντ αυτού ('ετσι;) αλλά εισπράτουν ένα μεγαλοπρεπέστατο «Δε ε χ@ζ@τε λέω γω... Αφήστε με και έχω να διαλογιστώ πολύ πολύ σοβαρά μετά του εαυτού μου γιατι εχω να πάρω πολυ σοβαρές αποφάσεις για το μέλλον μου»...

 

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

 

Πασχα στις αρχές του μήνα κι άστα να πάμε! ΤΗ Πρωταπριλιά επανεμφανίστηκε ο Λυκουδάκος και οι δικοι του του είχαν ετοιμάσει μεγαλοπρεπή υποδοχή στη Γέφυρα (κάτω από τη δεύτερη μπούκα για να μην τους ακούει κανένας ενώ ο πρόεδρος του ΛΙμενικού έκανε μακροβούτια προσέχοντας να μη γίνει καμιά παραβίαση της περιμέτρου ασφαλείας!

Γ'ινονται εκλογές στο Σύλλογο Αννω Κάτω Τακαυλάτων και ο Διονυσάκης θέλει να χτυπηθει από την ομάδα η Προεδρεία... Ζητάει από τον Ανουσάκη να είναι υποψηφιος κι αυτός απαντάει 'Δεν σφάξανε, βάλε το Γασπαρινάτο, αυτός ξέρει"! Τελικά προτέινουν στο Λαγό αλλά αυτός διαθέτει ένα πολύ σοβαρό επιχείρημα,οτι δηλαδή αυτός πρέπει να είναι εκεί και να γράφει.. (όσα του υπαγορευουν τα αφεντικά του αλλά, πιάσε τέχνη κι άστηνε... Αλλωστέ δεν έχει μαθει να κάνει κι αλλη δουλειά στη ζωή του. Φερεφωνο-υπάλληλος ήταν,  φερεφωνο- υπάλληλος είναι και φερέφωνο- υπάλληλος θα παραμείνει..
Δυο μέρες έψαχναν τον Κεκκάτο αλλά αυτός ευτυχώς ηταν στο Βατικανό για υπογραφή τουριστικής συμφωνίας... Τελικά υποψήφιος μπήκε ο αδερφός του κουμπάρου του ξαδέρφου του μπάρμπα του Θεόφιλου, όπως αποκαλύφθηκε και φυσικό ήταν ,, λέεν στο Μέγαρο, να κερδίσουν οι δυνάμεις του 'σκοταδιού" !!!
Στην Ανασταση δίπλα στον Μητροπολίτη και πάνω σε...τρια καφάσια εμφανιζεται ο Διονυσάκης ντυμμένος στα ολόλευκα (εξαγνισμός γαρ) .Την ωρα όμως του Χριστός Ανέστη, ανεβαίνει με ένα εαφρό πηδηματάκι κι ο Δήμαρχος , παίρνει αγκαλιά τον Διονυσάκη κι αρχίζουνε να ψαλουνε μαζί!  Ζοχάδα ο Μητροπολίτης, παρατάει στη μέση τη κατάσταση, και πάει στο PREMIER για λουκουμαδες  μουρμουρίζοντας "ελα να σε κάνουμε και αριστερο ψάλτη ρε"! Και που νάξερε...

ΜΑΙΟΣ

Με τη πρώτη του Μήνα, και με 3735 απ ευθείας αναθέσεις τα λιμάνια μας γεμίζουν λουλουδια, που μπαίνουνε το πρωι, χανονται το βράδυ και ξαναμπαίνουν νεα το αλλο πρωι.. ΦΟβερό το θέαμα.. (και τα έξοδα). Εχει αρχίσει και η τουριστική περίοδος με τα κρουαζιερόπλοια να μην προλαβαίνουν να δένουν στα λιάνια μας Μέχρι και το Φισκάρδο επιστρατεύεται και εκείνη η πλωτή επιτέλους μπαίνει στο νερο για να αξιοποιηθει!  Αλλο ένα έργο της Δημοτικής Αρχής Παρίση , τσιριζει ο Μοσχονάς στο Δημ Συμβουλιο κι ο Σαμούρης του κάνει νοημα να σιωπήσει γιατί θα ξυπνησει το Δήμαρχο!

Στο Αργοστόλι με ειδικό προγραμμα έχουν εκβαθυνθεί τα νερά στη γέφυρα και τώρα, θαύμα- θαύμα,  δένουν εκεί   17 κρουαζιεροπλοια.. το ένα δίπλα στο άλλο! Ονειρο! (του Κεκκάτου φυσικά)

Ενα κρουαζιερόπλοιο δένει και στη Ναυτικό Ομιλο μπροστά, ενώ άλλο ένα στο Φανάρι με φάτσα το Ληξούρι...Ενω νέα μπαστουνια φτιάχνονται επειγόντως σε Σπαρτιά, Κατελειό και Σκάλα.  Εξαλλοι οι Ληξουριωτες με τον Κεκκάτο, στέλνουν επειγόντως αντιπροσωπεία στο Πριγκιπάττο του Μονακό, προκιμένου να διαπραγματευτούν την αδελφοποίηση με το Μόντε Κάρλο!!!

Στο αεροδρόμιο άλλος χαμός... Ατελειωτες Αφίξεις απο Μπουρούντι, Λιβερία, Νησια Φίτζι, Νησιά Γκαλαπάγκος, Νεπάλ, Κουάλα Λουμπουρ ,Μαλδίβες, Ανδόρα, και Τουρκμενιστάν. Και φυσικά έχουν αρχίσει οι πτήσεις των υδροπλάνων από και προς Κεφαλονια, από ολα τα νησια του Ιονίου, τον Αραξο, τη Πάργα, τη Καλαμάτα, το Ναύπλιο, τη Μονεμβασία, το Καστελόριζο και τα Χανιά..

Σε ειδικη τελετή στο θέατρο Αργοστολίου βραβεύεται από τον ΕΟΤ ο κ Κεκκάτος με το Χρυσό Φτερό ενώ η επίσημη ανακοίνωση του σπασίματος του φράγματος των 2 000 000 επισκεπτών για το 2018 προκαλεί φρενίτιδα ενθουσιασμού και ουρανομήκεις ζητοκραυγές! Την  ώρα που ο κ. Κεκκάτος συγκινημένος πλησιάζει το μικρόφωνο να ευχαριστήσει το κοινό κσι τους διοργνωτές, μπουκάρει στη σκηνή ο Δήμαρχος, αγκαλιάζει τον Κεκκάτο, βουτάει το μικρόφωνο και τσιριζει "Εργο Παρίση κι αυτό, έργο Παρίση, μη το ξεχνάμε" και πέφτει το γέλιο.....

Ο ΔΙονυσάκης παρακολουθεί την εκδήλωση από τον εξώστη σφίγγοντας τα δόντια του.... Και μουγκριζοντας ακαταληπτες λέξεις και φράσεις...

 

 

 

 

Διαβάστηκε 146 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 04 Ιανουάριος 2018 12:56
Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
(0 ψήφοι)

About Author